Evliliği Boşanmaya Götüren Hatalar

Evliliği Boşanmaya Götüren Hatalar

Karşı karşıya gelen bir sorunda tepkileri erteleyip ve biriktirmek şüphesiz ki her zaman durumun daha kötüye gitmesine sebep olmuştur.

Son zamanlarda boşanmaların arttığı herkes tarafından bilinmekte. Peki, bu boşanmalara sebep olan durumlar ne? Gelin bunları bir inceleyelim. Daha tartışmanın başında çiftlerden biri bile sert bir başlangıç yapıyorsa bu durum kavganın gidişatını dolayısıyla evliliğinde gidişatını kötüye sürüklemektedir. Kavgalarda saldırgan bir tutum sergileyip; bağırmalara hatta karşısındakini incitici, aşağılayıcı cümleler kullanması kavgaları büyütüp kırgınlıkları arttırmaktadır. Eşlerin sürekli birbirini eleştirmesi ve aşağılaması evliliğin çatısından çatırdamaların gelmesine sebep olur. Özellikle bu durumun sıradanlaşması çok tehlikelidir. Eleştiri ve aşağılamanın sonu, dalga geçmek ve isim takmak gibi evlilikte hiç yeri olmayan( olmaması gereken) durumlara kadar gidebilmektedir.

En büyük sorunsa yapılan hataların düzeltilememesidir.

Ertelenen her durum kar tanesi gibi; ilerledikçe, üstüne yenileri geldikçe büyümekte ve taşmalar diye adlandırabileceğimiz durumların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Başta ufak olan sorunlar bu sayede büyüyüp şiddetli ve yıpratıcı kavgalara sebep olabiliyor. Ayrıca bu durum kötü ağrıların da hatırlanmasına ve hatırlatılmasına da neden olabilir. Sürekli geçmiş hatırlanıp hatırlatılması geçmişteki olumsuzlukların defalarca şimdiye gelmesine ve eskisinden daha şiddetli tartışılmasına sebep olmaktadır. Eşler sürekli “Sen zamanında bunu böyle yapmıştın “, “bunu böyle yapmamıştın o yüzden bu oldu” gibi kelimeler kullanarak yıpratır ve yıpranır. Elbette ki hatalar, kırmalar olacaktır. Hepimiz insanız. Bir insanla bir ömür geçirmek gerçekten zordur. Muhakkak hatalar olacaktır. Önemli olan o hatalardan ders almaktır derler hep. Doğrudur hatandan ders alıp bir daha yapmayacaksın ama ondan önce yapılması gereken bir olay daha vardır. Yaptığın hata için özür dilemek. Birçok insan gerektiğinde “Özür dilerim”, “Seni kırmak istemedim” gibi insansı cümleler kurmaktan acizler. Hatta özür dilemeyi, hatasını kabul etmeyi acizlik olarak görüyor. Bu basit ve insansı durum gerçekleşmedi diye biten evlilik sayısını tahmin edemezsiniz.