Isıya Dayanıklı Boya Özellikleri Nelerdir?

Isıya Dayanıklı Boya Özellikleri Nelerdir?

Isı dayanımı yüksek, fiziksel direnci fazla, metalik görünümlü ve silikon reçine esaslı boyalara ısıya dayanıklı boya adı verilmektedir. Esnekliği son derece yüksek ve mat bir görünümü olan bu boyalar 800 dereceye kadar dayanma özelliğine sahiptir. Kaliteli ve ekonomik Isıya dayanıklı boya siparişi vermek için adresini ziyaret ederek siparişlerinizi verebilirsiniz. Yüksek ısılarda yanma özelliği olmayan bu boyalar metal yüzeyler için tasarlanmış olup her türlü metal yüzeye rahatlıkla uygulanabilir. Egzoz boruları, şömine, buhar kazanı gibi yüksek ısılı ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir. Yüksek oranlarda sıcaklığın söz konusu olduğu noktalarda, sadece dış yüzeylerde değil iç yüzeylerde de rahatlıkla uygulanır. Son kat boya olan ısıya dayanıklı olan bu boyaların fiziksel direnci fazladır.

Nasıl Uygulanır?

Ayrıca ısıya dayanıklı boya uygulamaları da son derece kolaydır. Boya uygulaması öncesinde metal olan yüzeye astar atılmasına gerek yoktur. Uygulama alanına son derece iyi tutunur. Boyadan istenilen performansın alınabilmesi için öncelikle zemin hazırlığı yapılmalıdır. Yağ, gres, kir ve toz bulunuyor ise tüm bu kirler temizlenmelidir. Ayrıca uygulanan işlemler sonrasında boyanın pürüzsüz olması ve sorun yaratmaması için elektrik süpürgesi ya da temiz bir fırça kullanılabilir. Temizleme işlemi sonrasında yüzeyin tekrar tozlanmasını beklemeden boya uygulanmalıdır. Boyanın uygulaması öncesinde tekrardan tiner ilaveye gerek yoktur. Uygulama yapılırken zemin sıcaklığının ve nemin çok fazla olmaması, bunun yanında hava sıcaklığın 5 ila 50 derece altında olması gerekir. Boyalar ısıya dayanma özelliklerine göre 3’e ayrılmaktadır;

  • 250- 400
  • 400- 600
  • 600- 800 derece ısıya dayanıklıdır.

Boya sprey ya da fırça ile rahatlıkla uygulanabilir. Tamamen kuruması için 24 saat gerekirken dokunma kuruması için ise 1 saate ihtiyacı vardır.