Deri Çantalardaki Lekeler Nasıl Temizlenir?

Deri Çantalardaki Lekeler Nasıl Temizlenir?

Deri Çantadaki Lekeleri Çıkarma Yöntemleri

Deri hem kaliteli görünümü hem de dokusuyla kadınların ve erkeklerin vazgeçemediği kumaşlar arasında yer almaktadır. Deri çantalara düzenli olarak bakım yapılırsa uzun yıllar boyunca ilk haliyle kullanma imkanına sahip olmak mümkündür.

Deri Çantaların İç Temizliği Nasıl Yapılır?

 Deri çanta lekelerini çıkarmak için çanta etiketinde yer alan temizlik talimatlarını mutlaka okumalısınız. Ancak herhangi bir talimat bulunmaması halinde çantanızın görünmeyen kısmında uygulayacağınız yöntemleri test etmeyi ihmal etmeyin.
 Lekelenen çantanızı temizlemek için öncelikle çantanın ceplerini boşaltmalı ve astarını çıkarıp leke bırakmayan bir bez yardımıyla çantanızı derinlemesine temizlemelisiniz.
 Çanta astarının sabit olması halinde elektrik süpürgesi yardımıyla içerisindeki toz ve kirleri temizleyebilirsiniz.
 Çantanın dış yüzeyinde meydana gelen lekeleri yok etmek için alkol barındırmayan temizlik mendilleri kullanabilirsiniz. Deri çanta temizliğinde bebek mendillerinin etkili olduğunu söylemek mümkündür. Bebek mendili kullanarak çantanın doğal yapısına da zarar vermemiş olursunuz.
 Islak mendil kullanarak çıkaramadığınız lekeleri çıkarmak istiyorsanız deri için üretilmiş leke çıkarıcı ürünler kullanabilirsiniz.
 Deri çantadaki lekeler çok büyükse kendiniz çıkaramazsınız. Uygulayacağınız yanlış yöntemler nedeniyle deri çantanızı bir daha kullanamayabilirsiniz. Bu nedenle profesyonel bir yardım almaya özen göstermelisiniz.

Deri çantalara makyaj malzemeleri koymamaya özen gösterin. Makyaj malzemelerini makyaj çantası içerisinde taşıyın. Çantanızı kullanmadığınız zamanlarda içerisine gazete kağıdı koyun. Çantanız doluyken uzun süre askıda kalmamasına dikkat edin. Hava almasını sağlamak için havadar ortamlarda çantanızı bulundurun.