Uzuv Uzatma Ameliyatı-Limb Lengthening Surgery

Uzuv Uzatma Ameliyatı-Limb Lengthening Surgery

Uzuv uzatma ameliyatı bacak kemiğinin uzatması için kullanılan bir cerrahi operasyondur. Tek bacağı kısa olan kişiler tarafından çok tercih ediliyor. İlk olarak yurtdışında kullanılmaya başlaması başarılı cerrahilerimiz sayesinde Türkiye’de başarı oranın artmasını sağladı. Demir yapılı cihaz hastanın bacağına monte ediliyor. Uzuv uzatma ameliyatı hakkında bilgi almak isteyen kişiler kurumsal adresimize göz atabilirsiniz. Hastanın kısa olan bacağı cerrahi müdahale ile kemik açılıyor. Daha sonra estetik bir ameliyat ile bu cihaz bacağa takılıyor. Bacağa takılan demir hastanın cep telefonuna sinyal gönderecek düzenli olarak monte ediliyor. Bu operasyon sonrası teknoloji devreye giriyor. Hastanın beline bağlanan vericiye günlük uzatma bilgileri uzaktan sinyaller ile gönderiliyor. Demir günde 1,5 mm açıldığı için vücut kemik dolduruyor. Demiri her açma ile kemik doluyor. Belli bir süre sonra kemikte bulunan boşluk kemikleşiyor. Uzuv uzatma ameliyatı-limb lengthening surgery yöntemi başarılı cerrahi müdahale sonucunda hasta maksimum 2 ay içinde iyileşme sağlanıyor.

Uzuv Uzatma Ameliyatı Sonrası

Uzuv uzatma ameliyatı olan kişi yaklaşık 2 sonra iyileşme sağlıyor. Uzuv uzatma ameliyatı-limb lengthening surgery kaç günde uzatma sağlalar?

  • Kişinin 3 cm kısalığını bulunuyor ise 30 günde uzuyor.
  • Kişinin 6 cm kısalığını bulunuyorsa 60 günde uzuyor.

Bu işlemlerin gerçekleşebilmesi için hastanın değerlerinin uygun olması gerekir. Kişinin değerleri Uzuv uzatma ameliyatı-limb lengthening surgery operasyonuna uygun ise operasyon yapılıyor. Bu ameliyatı olan kişi 2 ay içerisinde normal hayatına geri dönüyor. İlerleyen zamanlar da enfeksiyon yapma söz konusu değildir.